Algemene richtlijnen ivm Corona virus

 

FLAC & Corona/Covid19


SPORTEN EN BEWEGEN IN JE EENTJE. 

 

FLAC wil de bepalingen van het nationale rampenplan en de Vlaamse overheid op het gebied van sport respecteren.

Momenteel gelden de volgende richtlijnen:

Alle sportactiviteiten in groep zijn verboden. Sportclubs, sportcentra of sportfederaties mochten al langer niets meer organiseren, maar dat geldt nu dus ook voor burgers die op eigen initiatief samen willen sporten. De Vlaamse overheid vraagt sporters niet meer samen te gaan lopen of fietsen, en ook geen enkele andere sportieve activiteit in groep meer te doen.
Wat mensen nog wél kunnen doen, als ze geen symptomen van covid-19 hebben, is in hun eentje sporten, thuis of buiten. Hebben ze symptomen (hoesten, niezen, neusloop of koorts), dan mogen ze niet sporten, moeten ze binnen uitzieken en moeten ze contact met huisgenoten vermijden.
BUITEN (OPENBARE PLAATSEN)
Buiten kun je individueel sporten: sportief wandelen, joggen, fietsen, skaten, paardrijden, fitnessen… In principe kan alles, zo lang je het maar in je eentje doet.
BINNEN OF IN JE TUIN
Als je door slecht weer of om een andere reden thuis moet blijven, dan kun je in conditie blijven met oefeningen zonder apparatuur: yoga, corestability-oefeningen, touwtjespringen, stepping of andere work-outs, eventueel met ondersteuning van een video, YouTube of andere internetformules.

(bericht van 16/3 van de vereniging van Sport- en Keuringsartsen (SKA) en het expertisecentrum Gezond Sporten Vlaanderen (GSV)) 

Sportclubs…
Het is ook aan verenigingen, waaronder dus ook sportclubs, verboden om geplande activiteiten, waaronder wedstrijden, randactiviteiten, vergaderingen en georganiseerde trainingen, te laten doorgaan. Atletiekclubs moeten deze maatregelen met gezond verstand en de nodige burgerzin opvolgen.
Verzekering:
– De individuele sportverzekering blijft van kracht voor atleten die individueel hun training verder zetten.
– Indien de club of haar vertegenwoordigers ingaan tegen de richtlijnen van de overheid is er een risico dat de verzekering de aansprakelijkheid niet zal willen dekken bij problemen.

(bericht van 13/3 van de Vlaamse Atletiekliga)

Wat wordt er geannuleerd?
Bijeenkomsten, evenementen en trainingen van sportploegen, met of zonder publiek, worden geannuleerd tot en met 3 april.

(bericht op https://www.info-coronavirus.be/)


Wat betekent dat concreet voor onze club:

  • Alle geplande clubtrainingen zijn afgelast tot nader order.
  • Ook alle trainingen waarbij onderling wordt afgesproken om samen te trainen zijn uit den boze!
    Vermijd dus vooral het in groep gaan trainen.
  • Een trainingsschema/-plan om individueel uit te voeren, kan worden besproken met de trainer. Wie niet over de juiste contactgegevens van een trainer beschikt kan navraag doen op ieper@flac.be of een vraag stellen op de facebookpagina van FLAC-Ieper.
  • Alle vergaderingen voor bestuur, trainers, … zijn uitgesteld of verlopen online
  • De Springtime Meeting van 5 april is afgelast!

Laat ons allemaal onze verantwoordelijkheid opnemen in strijd tegen dit virus!!

Sven Nys heeft een belangrijke oproep gedaan op Twitter. Hij legt uit dat je buiten kan gaan sporten, maar het belangrijkste is om het alleen te doen en zeker niet in groep.

https://twitter.com/sven_nys/status/1239502942727741440

Bronnen:
https://www.atletiek.be/nieuws/officiele-berichten-13-3-2020
https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/
http://www.gezondsporten.be/article.php?id=410

Klik hier om dit bericht in PDF-formaat te downloaden
 
Sportieve groeten
Secretariaat FLAC

.